marți, 14 februarie 2012

Despre ziua indragostitilor.... (Oana)

Sf Valentin ...

Exista o singura zi in an in care noi, reprezentante ale sexului feminin, care mereu ne sustinem, ne sfatuim si ne asemanam, ne impartim in doua tabere. Aceasta zi este cunoscuta sub numele de "Sf Valentin", "Ziua indragostitilor" sau "Valentine's day" si are o putere de transformare a femeilor si fetelor de pretutindeni. Aflate sub aceasta vraja percep viata ca : "iubire cu lacrimi" sau "iubire fara lacrimi" si isi concentreaza atentia, intreaga atentie asupra barbatilor sau asupra unui film prost la TV. Prin urmare aceasta sarbatoare are un efect nociv si asupra reprezentantilor sexului masculin sau asupra consumului de electricitate.
Asa-zisa "iubire cu lacrimi" este tabara femeilor care gusta din plin viata, cu zambetul pe buze, dar in aceasta zi se refugiata in fotoliul din sufragerie, in pijama, inconjurate de ciocolata, fast-food, sucuri (cosmar pentru silueta) si au parte de o portie din "Mi-e tare mila de mine", devenind astfel "a dead man walking". Aceste femei sunt SINGURE, iar starea lor de spirit este cauzata de lipsa unui EL. Putine sunt cele care fac exces de alcool, distractie, bani in aceasta zi memorabila.
Pe de alta parte susnumita "iubire fara lacrimi" se concentreaza asupra fetelor/femeilor care au o viata de cuplu. Cu alte cuvinte au reusit sa dreseze un EL. Aceasta categorie vede sfarsitul lumii zi de zi si plange cu sau fara motiv noapte de noapte. Insa in aceasta mirobolanta zi ele cheltuie toti banii din dotare pe cadouri (uneori prostesti) si isi petrec ziua repetand de atatea ori "Te iubesc", incat reusesc a-l corupe si pe el sa spuna acestea. Si aici avem exceptii. Cele care au fost parasite in aceasta zi sau cele care au fost lasate sa astepte ore in sir. Se refugiaza in alcool si fotoliul din sufragerie, la sfarsitul zilei, insa.
Privind in ansamblu aceasta situatie incerc sa nu invinuiesc acesti reprezentanti ai sexului masculin. Pe care poate nu ii suportam, dar fara de care nu putem trai si datorita carora,noi, femeile, ne apropiem atat. Aceasta categorie este atat de diferita de noi si totusi indispensabila. In contextul actual nu ne mai intelegem. Ei aloca o suma de bani (in functie de buget) pentru cadourile noastre, pe care le vedem ca niste globuri de cristal. De asemenea ei ne iubesc sau nu si astfel ajungem sa ne intrebam cum de ne mai suporta. Si aceasta categorie cunoaste exceptii.
Prin urmare asteptam cu nerabdare Sf. Valentin din 2010! Spun asta in calitate de puternica viitoare reprezentanta a taberei "iubire cu lacrimi" si ma intreb daca vietiile noastre de amazoane metropolitane se pot injosi mai mult ..

2 comentarii:

  1. Bravo Oana!!! Spirit fin de observare, discurs potrivit, tonul perfect ajustat! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc mult. Si ma bucur din suflet ca v-a placut.

    RăspundețiȘtergere