luni, 13 februarie 2012

Care-i treaba cu iubirea asta?!

                                                              (deviantart.com)


                     Subiect vast, cuprinzator si mai complicat decat labirintul lui Dedal, iubirea, cu miile ei de nuante, a dat nastere la milioane de volume de poezii, romane, eseuri... Si totusi? Poate cineva sa spuna clar ce e cu iubirea asta?
                    Fiecare scriitor vine cu o viziune proprie pentru ca fiecare om raporteaza emotiile si sentimentele la propria sa experienta, dar, oare exista atatea feluri de iubire cate poezii si romane exista? Sau e aceeasi iubire vazuta in mii de feluri de oameni diferiti? Daca stam sa ne gandim si pentru noi e destul de relativ, nu? Iubim de fiecare data altfel, chair daca suntem aceiasi noi. Iubim aceeasi persoana diferit la varste diferite...
              Cum iubim, cum ne dam seama ca iubim? Iubim ca sa fim iubiti sau iubim pur si simplu?

Un comentariu:

  1. De multe ori uitam sa iubim incercand sa dam o definitie acestei teme destul de controversate.Desi nu pot spune ca am foarte multa experienta in aceasta tema,am ajuns la unele concluzii cu care,sper,sa fie mai multi de acord.
    "Sa iubesti inseamna sa-ti pui sufletul in mainile cuiva asumandu-ti riscul ca la returnare sa poarte rani si cicatrici inimaginabile."
    "Sa iubesti inseamna sa nu-ti doresti sa dai timpul inapoi."
    "Iubesti atunci cand nu ai niciun motiv pentru care sa iubesti persoana respectiva,ci pur si simplu asta simti."

    RăspundețiȘtergere