sâmbătă, 3 martie 2012

S1, ep 3 Un weekend cu mahmureala







Sezonul I, episodul III
“Controverse…”




                                                    Un weekend cu mahmureala






                Dupa cum stim cu totii, trecutul ne bantuie. Cu totii avem prieteni vechi cu care avem anumite relatii si ne permitem anumite glume alaturi de ei, dar cand ne formam relatii noi ne distantam putin fata de ei si ne concentram putin mai mult sa aratam ok fata de noul anturaj. Bbineinteles pastram legatura si cu vechile noastre cunostinte si, defapt nu le povestim exact adevarul in legatura cu noua noastra viata. O povestim exact asa cum ne-am dori sa fie si le explicam cat de super sunt noii nostri prieteni, cat de bune sunt noile fete si cat de in limba sunt dupa noi. Altfel spus, traim o adevarata minciuna. Sau poate asta se intampla doar in cazul meu. Poate ma grabesc sa generalizez, dar asa fac eu. Poate totusi nu era necesar sa le spun lui Damian si George ca doamna Popescu, cea de la cursul de teatru, mi-a cazut in genunchi sa vin la acel curs si poate nu ar fi trebuit sa le spun ca toate fetele din clasa sunt in limba dupa mine.
                     
                     Sa nu ma pierd in idei, marti in a doua zi de scoala m-a trezit tipa aia misterioasa undeva in noapte, cred ca pe la doua si ceva. Cred ca e in limba dupa mine, probabil ca acum isi face planuri cum sa ma bage in dormitorul ei. Mi-a spus ca in curand ne vom vedea dar acum e plecata din localitate, pfff… vrajeli de virgina!
                      
-          Sa nu uitam de trecutul tau domnule pudic sau, as putea spune, domnisorule pudic…, spuse Damian surazand ironic sorbind din cafea.
-          Haide, lasa-l in pace, nu stii ce-i rezerva viitorul, intervenind si George ca de obicei incurajator.
         
                      Cei trei aflandu-se in cafeneaua lor preferata, intr-o dimineata splendida de sambata si tot discutand de-ale lor, lui Alin ii suna telefonul.

-          Iaa, şşt, faceti liniste ma suna Ana! Atentioneaza Alin, cu mutra sa mandra, pe cei doi prieteni.
-          Ce?, cred ca glumesti! Acum vorbeste cu alta? Spune mirat Damian catre George care surade.
-          Alo? Ce faci Alin?, il intreaba Ana pe baiat.
-          Ma bucur de weekend, cu niste vechi amici, adauga Alin.
-          Ai face bine sa citesti putin din scenariul ala. Nu vreau sa imi stric parerea semi-buna despre tine, desi nu te vad chiar atat de mult ca un Romeo cum te-a vazut doamna Popescu, dar in fine, pune mana si citeste! Spuse fata neincrezatoare in aptitudinile si seriozitatea lui Alin dupa care ii inchide telefonul.
-          Scorpie, sopteste Alin, nedorind sa-l auda cei doi amici.
-          Ce-a zis? Vrea cumva sa te faca domn? Replica Damian cu putina invidie pe apelurile prietenului sau si razand cu gura pana la urechi.
-          Defapt, dragii mei prieteni, voi in acest moment stati langa un posibil viitor actor de filme de la Hollywood. Nu, probabil ca doar glumesc, dar sunt prins intr-o chestie cu teatrul. O profa m-a rugat s-o ajut, cica’ as avea aptitudini, spuse Alin mandru de el.
-          Sper sa fie bine, ma bucur pentru tine Alin daca iti merge bine! Adauga George.
-          Nu serios acum, si eu ma bucur! Vorbind si Damian.
     
             Telefonul lui Alin suna din nou de data aceasta fiind tot o colega numai ca are vesti ceva mai distractive:

-          Irina, cat ma bucur ca mi-ai pastrat numarul! Raspunde Alin nelasand-o nici sa respire.
-          Uite ce e Alin, astazi seara ies in oras cu nise cunostiinte, ai vrea sa vii cu mine? Esti dragut, eu sunt draguta, deci?
-          Din pacate, nu pot, trebuie sa am grija de pisica mea, zilele astea va face pui. Glumesc cu tine, normal ca voi veni! Spune Alin extaziat.
-          Bine, te sunt mai tarziu, sa porti ceva frumos… , adauga fata pe un ton de fite
-          Ce-a zis Irina? Sau cum o cheama?, intreaba Damian cu a sa curiozitate maxima.
-          A zis ca vrea sa ma faca domn, vorbim mai tarziu baieti, uite banii pentru cafea si apa, adauga grabit Alin dupa care fuge direct acasa.

                  Alin fiind totusi un pustan rasfatat, din cauza faptului ca printii sai sunt mai mult plecati afara din tara, sunt oameni de afaceri si atunci cand se vad ii dau bani, il strang in brate de cateva ori dupa care dorm ca a doua zi vor pleca din nou. Fiind constient de faptul ca sambata asta este una din serile in care parintii lui sunt plecati isi face planuri mari cu “prostuta” de Irina care, in ochii baiatului, arata bine. O blonda pe undeva pe la un metru  saptezeci si cinci inaltime, cincizeci si cinci de kilograme, un bust mediu si lipsita de materie cenusie la prima vedere.
                  Undeva in jurul orei 7 jumatate casa lui Alin arata extrem de ingrijita, o sticla de vin vechi Italian pe masa din bucatarie, o sticla de sampanie pe masa din living, pregatit pentru un afterparty in doi. Alin era si el imbracat elegant si pregatit de petrecut cu Irina printr-un club din oras.
                    Alin primeste in sfarsit telefon de la Irina care ii da toate detaliile necesare pentru a ajunge la ea acasa sa o ia in drum spre club cu taxiul.

                      Seara incepe minunat pentru cei doi, care erau aflati intr-un grup de 12 persoane total necunoscute pentru Alin in afara de Irina care ii facea ochi dulci baiatului:

-          Hei, tu chiar ai tinut cont de ce te-am rugat eu, te-ai imbracat frumos, mi-ai adus flori, ce-ar fi sa bem ceva  si sa dansam putin, aa?, suna tentant?, spune fata simtindu-se atrasa de baiat.
-          Glumesti?, hai sa ne-ntindem la whisky, comanda doua sticle! Le platesc eu! Spune Alin intr-o stare deja euforica.
                    
                       Dupa o seara plina de dans si alcool la greu, capul lui Alin se cam invartea dar asta nu-l deranja deoarece dansa extrem de apropiat de Irina, ba chiar a si sarutat-o de vreo doua ori. Se apropia ora patru dimineata, iar Alin era extenuat. Norocul sau a fost propunerea care i-a facut-o Irina :
                   
-          Cred ca ar fi cazul sa continuam petrecerea asta in alta pare, ce zici? Spuse fata pe un ton foarte excitant pentru Alin care deja incepuse sa-i tremure carnea de emotii.
-          Da, sigur! Ce-ai zice de casa mea? Ii spune baiatul colegei sale tremurandu-i buza.
-          Da! E cam frig, cheama un taxi si vom merge…

                 Dupa o asemenea seara ajung in sfarsit in casa lui Alin care era destul de mare incat sa intre tot clubul in care au fost. Alin este galant pana in ultima clipa si ii deschide usa fetei, ii aprinde lumina, se duc in living, desfac acea sampanie servesc cate un pahar , danseaza putin chiar, daca nu era muzica in ambientul camerei. Baiatul stinge lumina in camera, revine inapoi la Irina unde incearca sa-i ofere fetei un preludiu, dar problema este ca el inainte nici macar nu sarutase o fata in afara de ea in aceasta seara. Apoi se naste o mica conversatie:

-          S-a intamplat ceva? Sunt eu de vina? Intreaba Irina.
-          Problema e la mine, nu am mai facut asta niciodata…ma simt rusinat…, spune el cazandu-i cerul in cap.
-          Nu-ti face griji, inchide ochii si lasa-te in mainile mele, spune ea mangaindu-l peste tot cu miscari tandre si lente, dar apasatoare.
                  
                      Cu putin ajutor din partea Irinei, Alin acum era domn si prietenii sai nu mai aveau de ce sa rada de el. Fiind foarte concentrat cu Irina in acele clipe nu aude telefonul care suna intr-una cazut pe sub masuta din living.

                      Pe la cinci dimineata cand copii adorm imbratisati, cineva bate la usa de la intrare…




                                                          ç SFÂRŞIT è

Un comentariu: